7 Şubat 2012 Salı

Hipsterlar belirli bir müzik zevkine sahiptir. Aşağıdaki resimde Hipster müzik arşivine başlaman için aşina olman gereken başlıca grupları bulacaksın. Resimde ortalama bir Hipster ipod örneği. Kendininkini de buna göre ayarla.





Gel gelelim filmlere.İzlenmesi ve ders alınması gereken hipsterlerı ın salyasını akıtan kısa bir film listesi göreceksiniz.




1. Garden StateBazı Hipsterlar bu filmi aşmış olsalar da Bir çoğu hala etkisi altındaır.









2. Wes Anderson yapımı her şey. HER ŞEY. (Royal Tennenbaums, Rushmore, The Life Aquatic, Bottle Rocket, Darjeeling Limited)



Bütün kabul görmüş Hipsterler fırsatını bulsa  Wes Anderson la evlenir.  Onunla evlen ve onun küçük Hipster film yapımcısı bebeklerini sev.Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmlerini yapımcısıdır. Bi ihtimal çok iyi çocuk da yapabilir. Belki.




3. Donnie Darko - Her Hipster mutlaka Donnie Darko safhasından geçmelidir. Şimdi sıra sende.








4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Bu film yüzünden, Hipster lar  Clementine ismini sever ve saçlarını maviye ve pembeye boyarlar. 




5.  Once (Bu filmi izledikten sonra  Hipster lar tas tarağı toplayıp İrlandaya yerleşme arzusuyla tutuşur ve  akustik gitarlarında duygusal- romantik şarkılar çalma eğilimi gösterirler.)


BELGESELLER. Hipsterlar  belgesellere bayılır. Bu onların çevrelerine karşı duyarlı olduklarını gösterir.Hipsterlar duyarlılığı artırmak için çırpınırlar. Bu onları suçluluk psikolojisi altında mutlu hissettirir. Seni de suçlu ve iyi hissettirmelidir. 




Bazen sırf izlemek için belgesel izledikleri de olur.Mesela : Köpekbalığı Haftası





Kimse Hipsterlerin neden kaz sürüsü gibi Köpekbalıklarını izlediklerinin gerçek nedenini bilmez.Bütün yapmanız gereken tv yi açmak  ve köpek balıklarının değişik türleriyle ilgili bilgilendirici bölümleri iyice izlemek. Hipster arkadaşlarını .... ya gidiyordum ( o sırada popüler bi etkinlik) fakat  Shark week başladı, ve işte gerisini itahmin edersiniz...  gibi sözler söylerken görebilirisiniz.

Fotoğrafçı, grafik tasarımcı ya da blogger ol.


Hipsterların güzel sanatlar okumasına gerek yoktur. Çünkü onlar zaten estetik bakış açısına sahiptirler  bu yüzden doğuştan freelance fotoğrafçı, tasarımcı , ressam, yazar ve blogger olurlar. Kendine eski model bi fotoğraf makinesi al. Analog olsun.


Ve aldıktan sonra örnekteki fotoğraflar gibi fotoğraflar çek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder