6 Şubat 2012 Pazartesi

Hipster Nedir? Nasıl Hipster Olunur?

"Hipster" 1940larda ortaya çıkan bir stil akımdır.1990larda ve 2000lerde tekrar canlanan ve yeni bir anlam kazanan hipster akımı, ilgi alanları, kültürleri ve moda anlayışları popülerin dışında, özellikle alternatif ve indie-rock türünde müzikler dinleyip, bağımsız sinemadan hoşlanan,Vice, Clash gibi dergilerin sıkı takipçisi ve Pitchwork Media internet sitelerinin müdavimi genç şehirlileri tanımlar. Hipster olmak kolay değildir.Mükemmel bir aldırmaz imajı ve görüntüde boşvermişlik saatler süren efor sonucunda kazanılabilir.

BÖLÜM 1 : GÖRÜNÜM

Hipster olmak mı istiyorsun?
 
Bu büyüleyici güzellikteki karizmatik insanlardan biri olmak mı istiyorsun?







HIPSTER ARKADAŞLARINLA RETRO FİNCANLARDA KAHVE İÇİP PLAK KOLEKSİYONUNDAN BAHSEDEBİLMMEK İÇİN YANIP TUTUŞUYOR MUSUN?









PEKİ HIPSTER OLMAYA HAZIR MISIN?





Pekala.. Öyleyse hemen şimdi televizyonunu çöpe at. Kendine bit pazarından kanvas bir çanta edin, vakit kaybetmeden bir Barış Örgütüne katılmaya bak VE tabi ki bu rehberi oku ve en büyük hayalini gerçekleştir:

Hipster Olmak!




Unutma ki kabul edilebilir Hipster kıyafeti bulmak bir sanattır.Mahalledeki bit pazarı ise bu iş için biçilmiş kaftandır. Talan et!

Eğer hipster istilasına uğramış bir muhitte yaşıyorsan ve bütün bit pazarları senden önce yağmalanmışsa üzülme. Alternatifler seni bekliyor.


Bu durumda en iyisi gidip Zara, Bershka ya da Pull & Bear gibi trendy bir mağazaya yönelmek.Bit pazarlarından en az 4-5 kat pahalı olduklarını ve ikinci el kıyafetlerin yarısı kadar dayanıklı olduklarını unutma. Yine de işini görecektir.



Giydiğiniz pantolon şekildekinden daha mı bol?



Eğer öyleyse bu durum derhal değişmelidir. Yapılacak ilk iş bit pazarına gidip küflü pantolonları eşelemek ve bir iki pantolon bulmak.Pantolonlar bulunduktan sonra özenle ayrılmalı ve en az 3 beden küçükleri satın alınmalıdır.




Erkeksen imajında bir kaç alternatifin var (fig.2) Aşağıdaki resimde bunu detaylı görebilirsin.V yakanın mükemmel orantısı büyük önem teşlik etmektedir.Göğüs kıllarının küçük bir tutamını normal insanlara selam vermek üzere sokağa çıkarmalısın.Böylece, diğer insanlar göğüs kıllarının bu farklı havasına daima imrenecektir.











Şimdi de bir başka alternatif. ( Fig 3) Ömrün boyunca baltaya dokunmadıysan bile, bu oduncu gömleği ve sakal kombinasyonuna ek olarak, suya sabuna artık dokunmuyo olman, herkese, plak dinleyip organik yiyeceklerle beslenen ve ormanda yaşayan sıradışı bir hipster olduğunu söyleyecektir.





Diğer bir alternatif de basit fakar ironik bir t-shirt olabilir.Örneğin Ninja Turtles 95' tişörtü ya da pokemon tişörtü.( çok arka plan karakterlerini seçmeyin pikaçu iyidir ;) )





Peki kızlar ne yapabilirler?

a. Bakır ya da altın her türlü baykuş figürü hipster olma uğrunda büyük iş görmektedir.

b. Dantelli çoraplar ve kısa şortlar. Ofkors!

c. Gözlükler.  İster gözler bozuk olsun ister olmasın gözlük bu işin olmazsa olmazıdır. Bir an evvel edinilmelidir. Yüzünüzü gizlerken ve etrafınızdakilerin gözünde yıldız gibi parlayın.


Tulum. Tulum= Seksi. Eğer isterseniz tuluma kemer de takabilirsiniz. Tulum. Tulum Tulum Tulum.



Şimdi bir sonraki örneği ele alalım. Olabildiğince unisex kıyafetler, kareli fular, hırka ve neon Ray Ban ler. BU GÖZLÜKLER OLMADAN NEFES BİLE ALMA.









Şimdi ayaklarına bak.  Bu ayakkabılardan birini giymiyorsan  gardrobunu bu ayakkabılara göre ayarla. Burada da ayakkabı dünyasından bir kaç diğer örnek:






1. Toms. Bu tip ayakkabılar ayakta tuğla gibi gözükse de rahattır ve neredeyse herkese yakışır. 

2. Moccasins - Hiç bir şey kültür ve kültür çeşitliliğini takdir ettiğini  atalarının geleneksel pabuçlarından daha iyi söyleyemez.


3. Yüksek topuklu oxford ayakkabılar. Neden olmasın...




Böylece bir Hipster nasıl görünmelidir kısmının sonuna gelmiş bulunuyoruz. İlgi alanları kısmından Hipster olma yolunda devam edebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder